Berlin Hyp heeft een financiering van ruim € 25.000.000 euro verstrekt aan supermarktfonds.nl. Het fonds wordt gemanaged door Heeneman & Partners fondsmanagement. Het betreft de aankoopfinanciering van een viertal wijkwinkelcentra (in onder andere Den Haag en Utrecht). Daarnaast betreft het de herfinanciering van twee wijkwinkelcentra, die reeds in het bezit van het fonds waren.

De gefinancierde portefeuille betreft een mix van volledig verhuurde wijkwinkelcentra met supermarkten Plus, Albert Heijn en Jumbo als grootste huurders met een totale omvang van ongeveer 16.500 m². Hiervan wordt zo’n 70% aan supermarkten verhuurd.

Frank Heeneman, partner bij Heeneman & Partners: “Wij zijn erg blij met het aantrekken van deze financiering en de uitbereiding van onze bankengroep. Wij hebben vertrouwen in dit type vastgoed en zijn blij dat we met Berlin Hyp een partner voor de lange termijn hebben binnen gehaald”. 

Gijs van Kreij, accountmanager Benelux bij Berlin Hyp, “Wij zijn verheugd dat we een sterke partij als supermarktfonds.nl hebben kunnen bijstaan in dit proces. Wijkwinkelcentra/supermarkten hebben zeker de laatste tijd bewezen een goed presterende investering te zijn waar wij dan ook graag naar kijken. Deze financiering onderstreept ons commitment aan de Nederlandse markt”. 

Philip Zwart, Senior Director Debt en Structured Finance bij CBRE: “Dit is een hele mooie transactie voor onze klant supermarktfonds.nl. We zijn blij dat we ze bij hebben kunnen staan in deze transactie en zijn ook zeer tevreden met het resultaat”.

Supermarktfonds.nl is in deze transactie bijgestaan door CBRE (debt advisory) en Hogan Lovells (legal), Berlin Hyp is bijgestaan door Van Doorne.

De totale portefeuille van supermarktfonds.nl bedraagt ca. EUR 130 miljoen.